ΟΙ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΝΟΣ ΑΗΔΟΝΙΟΥ

nightingale.jpgΤο μικρό αηδόνι τίναξε τα σκονισμένα του φτερά.Είχε, επιτέλους, επιστρέψει από ένα μακρύ ταξίδι: Κάιρο, Σαγκάη, Βομβάη, πολιτείες μαγικές γεμάτες χρώματα, μυρωδιές και αναμμένα κεριά στον ήλιο.Είχε νοσταλγήσει μελωδία αμερικάνικου μπλουζ, χορτασμένο από τον λυρισμό των μουσικών της Ανατολής.Ήταν, όμως, πολύ κουρασμένο για να πετάξει.

Κούρνιασε στην οροφή του λεωφορείου «Ο Πόθος», για να ταξιδέψει ξεκούραστα σε κάθε γωνιά του γυάλινου κόσμου.Έκανε μια στάση στο Καμίνο Ρεάλ, για να φτερουγίσει για λίγο γύρω από την πλούσια κόμη της Εσμεράλδα, που εκείνη τη στιγμή φλέρταρε με τον Δον Κιχώτη, ενώ ο Καζανόβα έσκυβε να οσφρανθεί το τριαντάφυλλο στο στήθος της Μαργαρίτας Γκωτιέ, που είχε ανεπιστρεπτί ξεφορτωθεί τις καμέλιες.Ο Λόρδος Βύρων έδιωξε ενοχλημένος το αηδόνι και βυθίστηκε, ξανά, στη συγγραφή ενός ποιήματος.

Ζέστη αποπνικτική, καλοκαίρι και καταχνιά συνάμα, ο αμερικάνικος νότος να φεγγοβολά στην αίθουσα του μπαρ «Η Νύχτα Της Ιγκουάνα» και μισομεθυσμένος να κατεβαίνει ο Ορφέας στον Άδη, έχοντας μόλις χάσει στη μάχη των αγγέλων.

Το αηδόνι αποφεύγοντας την τελευταία στιγμή τα νύχια μιας λυσασμένης γάτας, στάθηκε στο περβάζι του παράθυρου ενός ξενοδοχείου.Στο δωμάτιο ψυχορραγούσε ένας 72χρονος γραφιάς που άκουγε στο όνομα Thomas Lanier Williams.

Το αηδόνι τον ήξερε ως Tennessee.

Σημείωση: Ο τίτλος του ποστ και οι λέξεις με κόκκινα γράμματα στο κείμενο, είναι από θεατρικά έργα του TennesseeWilliams, που γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1911 και πέθανε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στα 72 του, στις 25 Φεβρουαρίου του 1983.

Advertisements