Οι ευχές βγαίνουν αληθινές!


Πέρυσι, τέτοιον καιρό περίπου, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τη φίλη μου τη Μαρία, που με ενημέρωνε πως «μόλις είχα αγοράσει 20 λαχνούς από το Χριστουγεννιάτικο bazaar του Ιδρύματος ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ». Το ότι η κολλητή συμμετέχει εθελοντικά στο συγκεκριμένο ίδρυμα το ήξερα. Το ότι είχα αγοράσει τους λαχνούς δεν το ήξερα.

Χθες έλαβα το ακόλουθο e-mail (κάνω copy-paste):QUOTE

pos sou fenete na grapsis gia to kane mia euxi? ante mpas
ke poulisoume kanena imerologio…… . ante mpas ke sosoume tin
psihi mas…… an den thes na grapsis pali, kanena provlima….mono pou
tha kratiso tin anapnoi mou mehri na skaso ke meta tha se stihioso
anarotieme an pote souho xanastili grama…..opos ke nahi se filo
stin omorfi mouri sou 🙂

UNQUOTE

Επειδή είμαι αρκετά βεβαρημένο άτομο, και επειδή το μόνο που δεν μου χρειάζεται ακόμη είναι να σκάσει και –κυρίως- να με στοιχειώσει, αποφάσισα να γράψω για το ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ.

Το ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, με παραρτήματα σε όλο τον κόσμο. Ο σκοπός του είναι να πραγματοποιεί επιθυμίες παιδιών που πάσχουν από σοβαρές και απειλητικές, για τη ζωή τους, ασθένειες. Ο γιατρός του παιδιού καθορίζει εάν το παιδί πάσχει από κάποια απειλητική για τη ζωή του ασθένεια.

Συχνά τις ευχές περιορίζει μόνο η φαντασία των παιδιών. Παρ’ όλα αυτά, το ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ έχει συγκεκριμένη πολιτική σχετικά με την πραγματοποίηση των ευχών. Ο γιατρός παίζει καθοριστικό ρόλο, γιατί δίνει τη συγκατάθεσή του για το αν η κατάσταση του παιδιού επιτρέπει την πραγματοποίηση της ευχής του.

Η οικογένεια δεν έχει κάποια οικονομική υποχρέωση. Όλα τα έξοδα καλύπτονται από το ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς, ταξιδιών και αγορών. Ο σκοπός του ιδρύματος είναι να δημιουργήσει μιαν αξέχαστη εμπειρία τόσο για το παιδί, όσο και για την οικογένειά του, χωρίς να σκιαστεί αυτή η χαρά από οικονομικούς προβληματισμούς.

Αρχή του ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ είναι να μην απορρίπτει ποτέ ευχές στα παιδιά που τις δικαιούνται. Ακόμα κι αν ένα παιδί ζητήσει κάτι απίθανο, να πάει στ΄ αστέρια ας πούμε, και το ίδρυμα δεν μπορεί να το πραγματοποιήσει, τότε θα στήσει ένα μαγικό σκηνικό για να το κάνει να νιώσει ότι πραγματικά το απίθανο ταξίδι του στον κόσμο του ονείρου έγινε αληθινό! Πάντοτε όμως παίρνει την έγκριση του γιατρού για να προχωρήσει στην έγκριση της ευχής. Μόνο αν δεν το επιτρέψει ο γιατρός να εκπληρώσει αυτό που έχει ζητήσει πρώτο το παιδί, το ίδρυμα προχωρά στη δεύτερη ή τρίτη ευχή του.

Οι περισσότερες ευχές ταξινομούνται σε 4 κατηγορίες:Θέλω να αποκτήσω…Θέλω να γίνω…Θέλω να πάω…Θέλω να συναντήσω…Μεγάλο ποσοστό των ευχών αφορούν ταξίδια στη Disneyland. Επίσης, πολλά παιδιά ζητούν να γνωρίσουν κάποιο διάσημο πρόσωπο ή ζητούν να αποκτήσουν κάποιο ξεχωριστό δώρο, π.χ. έναν υπολογιστή ή μια ονειρεμένη κρεβατοκάμαρα. Άλλα παιδιά εύχονται να γίνουν πυροσβέστες, αστυνομικοί ή φωτομοντέλα για μια μέρα.

Οι εθελοντές είναι η ψυχή του ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ. Ο καθένας συνεισφέρει αναλόγως με τις ικανότητές του, τις ιδιαίτερες γνωριμίες και υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει. Η προσφορά του ελεύθερου χρόνου των εθελοντών είναι για το ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ πολύτιμη, γιατί έτσι γίνονται πραγματικότητα οι ευχές των παιδιών.
Το έργο των εθελοντών περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες:
-Επικοινωνία με το Παιδί της Ευχής, την οικογένειά του και τους θεράποντες γιατρούς
-Εξοικονόμηση πόρων – οργάνωση εκδηλώσεων, δημοπρασίες, bazaar, δωρεές, υιοθέτηση ευχών και χορηγίες
-Αναζήτηση προσφορών – αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχειακή στέγαση, μεταφορικά μέσα, ασφαλιστική κάλυψη, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μουσικά όργανα, παιχνίδια, παροχή γραφικής ύλης, εκτύπωση διαφόρων εντύπων
-Δημόσιες Σχέσεις – κάλυψη των media, ομιλίες, παρουσίαση γνωριμίας του ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ.

Ειδικότερα, όλοι μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ και να ανοίξετε την πόρτα της μαγείας σε κάποιο άρρωστο παιδί που ξέρετε. Στη συνέχεια, το ίδρυμα θα επικοινωνήσουμε με την οικογένειά του και τους θεράποντες γιατρούς.

Εκτός από τον εθελοντισμό, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να βοηθήσει κανείς το ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ. Πριν τους αναφέρω, νομίζω ότι πρέπει να τονίσω ότι το ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ είναι ένα ίδρυμα βραβευμένο για τη διαφάνεια και τη διαχείριση των οικονομικών του. Οι πόροι του προέρχονται από δωρεές φυσικών προσώπων, χορηγίες εταιριών και έσοδα από διάφορες δραστηριότητες του ιδρύματος, όπως οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις (που περιλαβάνουν το bazaar και Το Δέντρο Της Ευχής), το Ημερολόγιο που εκδίδεται κάθε χρόνο κ.α.

Άλλοι τρόποι που μπορεί κάποιος να ενισχύσει οικονομικά το ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ είναι οι ακόλουθοι:
1. Είναι στ’ αλήθεια πολύ όμορφο να έχετε την ευκαιρία την ημέρα της χαράς σας, την ημέρα του γάμου σας ή της βάφτισης του παιδιού σας να δώσετε χαρά και μάλιστα σε παιδιά. Ο γάμος σας μπορεί να φέρει δώρα και χαρά όχι μόνο σε σας, αλλά μπορείτε να μοιραστείτε τη χαρά με άρρωστα παιδιά. Μπορείτε να γράφετε στην πρόσκληση του γάμου σας, εκτός από τη Λίστα Γάμου, ότι οι καλεσμένοι σας μπορούν να προσφέρουν χρήματα στο ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ. Για κάθε δωρεά θα αποσταλεί ευχαριστήρια επιστολή στους καλεσμένους σας. Επίσης, αντί να μοιράσετε μπονμπονιέρες, με μια δωρεά στο ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ, θα προσφέρεται στον κάθε προσκεκλημένο στο τέλος της δεξίωσης ένας πάπυρος από το ίδρυμα, για να δώσετε και σεις χαρά την ημέρα της χαράς σας.
2. Στις παιδικές γιορτές και τα ξεφαντώματα, τα δώρα πάνε και έρχονται! Οι μικροί προσκεκλημένοι έρχονται με κέφι για διασκέδαση, φέρνουν το δώρο τους, αλλά είναι αλήθεια, ότι στο τέλος περιμένουν και το δικό τους δώρο! Εδώ είναι η ώρα για το ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ, μια ιδέα για να κάνετε και τα μικρά παιδιά που χαίρονται την υγεία τους να σκεφτούν και να προσφέρουν σε άλλα παιδιά που δεν είναι τόσο τυχερά. Μπορείτε να τους πείτε ότι, τα χρήματα που θα δίνατε για τα δωράκια τους στο τέλος της γιορτής, τα δώσατε στο Ίδρυμα ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ που εκπληρώνει ευχές άρρωστων παιδιών για να νιώσουν και εκείνα χαρά και ευτυχία στις δύσκολες στιγμές που περνούν. Το ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ μπορεί να σας δώσει ειδικά καλλιτεχνικά αστέρια-μετάλλια με την σφραγίδα του, που θα παίρνουν τα παιδιά αντί για δωράκι. Αν επιμένετε στο δωράκι, το ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ διαθέτει οικονομικά, καλαίσθητα μικροδωράκια που μπορείτε να προσφέρετε.

3. Αν έχετε κατάστημα ή επιχείρηση, μπορείτε να βάλετε στο χώρο σας ένα κουτί συγκέντρωσης χρημάτων για τους σκοπούς του ιδρύματος.

Στο διαδίκτυο μπορείτε να ενημερωθείτε από τους εξής τόπους του ιδρύματος:
http://www.makeawish.gr/ το ελληνικό και http://www.worldwish.org/ το παγκόσμιο. Εκεί, στην πρώτη σελίδα και στην ενότητα Wish stories, μπορείτε να διαβάσετε το «A church of dreams» που αναφέρεται σε μιαν ιστορία από την Ελλάδα.

Κλείνοντας, να πω ότι το ότι το ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό όπως άλλα ιδρύματα που ασχολούνται με παιδιά που πάσχουν από σοβαρές και απειλητικές, για τη ζωή τους, ασθένειες, οφείλεται στο γεγονός ότι η δράση του δεν είναι δυνατόν να διαφημιστεί. Έχει να κάνει με άρρωστα παιδιά, που η πραγματοποίηση των ευχών τους δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε δημόσια προβολή. Και να πούμε, επίσης, πως το ίδρυμα δεν έχει, επίσης, καμία σχέση με εκείνη την εκπομπή που παρουσίαζε η χαριτωμένη Τζοβάνα Φραγκούλη στην τηλεόραση.

Σαν τελευταίο, γράφω τα λόγια του 10χρονου Ανδρέα, έτσι όπως τα διάβασα στο site:

«Αν ένα απίστευτο όνειρό σου έγινε πραγματικότητα, τότε και το όνειρό σου να ξαναγίνεις καλά έρχεται πιο κοντά»

Advertisements